top of page

O nama

Slatki svijet je...

Dječji vrtić "Slatki svijet" registriran je 31.03.15. a s radom započinje 01.09.2015.g. nakon nadolazećih upisa u svibnju.
Naziv je dobio prema knjizi koju je napisala i ilustrirala tada devetogodišnja djevojčica Nina Škalic. Knjigu je sama Nina na Piknikiću s autorom predstavila na Monte Libriću, a ponosna mama odlučila je baš to ime iskoristiti za naziv novootvorenog dječjeg vrtića.

Ninin "Slatki svijet" možete pročitati ovdje:

Vrtić se nalazi na Kaštanjeru u prostorijama već dobro uigrane dječje igraonice pod nazivom Buzz club - Klub zujalice, u kojoj će se i dalje veseliti djeca slaveći svoje rođendane vikendom i u popodnevnim satima.

U vrtiću djeluje jedna mješovita odgojna skupina, djeca u dobi od treće do sedme godine života.

10- satni redoviti program

3-satni kraći program - igraonica

Naš tim:

Ravnatelj ustanove i odgojitelj - Maja Pliško Škalic 

Odgojitelj - Suzana Prenz

Vanjski suradnici:

Stručni suradnik: mag.psych. Luana Poleis
                                  mr.sc. Kristina Buić-Modrušan

Programi

Programi koje provodimo s djecom
Redoviti program
ZIMOVANJE
Petehovac
FRATARSKI OTOK - vrtić na moru

Godišnji plan i program odgojno-obrazovnog rada za pedagošku godinu 2021./2022. izradili smo s ciljem poticanja cjelovitog razvoja djeteta, uvažavajući individualne razvojne potrebe i mogućnosti djeteta.
Program se provodi u skladu sa suvremenom koncepcijom predškolskog odgoja i obrazovanja, polazeći od stvarnih potreba djeteta i njegove osobnosti, u stalnoj interakciji s obitelji i okruženjem.
Godišnji plan i program odgojno-obrazovnog rada izrađen je i provodit će se u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na predškolski odgoj i obrazovanje.

Cjelodnevni program u trajanju od 10 sati: od 6,30 do 16,30 sati (uz mogućnost prilagodbe prema potrebama korisnika).

Program predškole

U Program su uključena djeca polaznici našeg redovitog desetosatnog programa u godini dana prje polaska u osnovnu školu. Program se provodi svakodnevno i u sklopu je redovne cijene vrtića. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Detaljnije o programu rada pročitajte u Dokumentima.

Svake godine u organizaciji Kinezis torusa d.o.o., zadnji tjedan u veljači, boravimo na Petehovcu. Planinski centar Petehovac smješten je u centralnom području Gorskog kotara i neposrednoj blizini grada Delnica. Odmah uz planinarski dom nalazi se skijalište s vučnicom, te sanjkalište.

Kinezis tours organizira zimovanje s bogatim programom aktivnosti, ovisno o vremenskim i snježnim uvjetima. Prvenstveno je to škola skijanja, ali i bez snijega bude zanimljivo i poučno.

Voditelj (učitelj ili profesor) zadužen je za cjelodnevni stručni program (sportsko-rekreativni-zabavni).

Zimovanje od 5 dana obuhvaća: 4 puna pansiona, prijevoz autobusom, sportsku dnevnu i večernju animaciju, boravišne pristojbe, putno, zdravstveno i osiguranje od otkazivanja, cjelodnevni program: škola skijanja, sanjkanje, igre na snijegu, najam skijaške opreme (skije, pancerice, kacige), ski lift i stručno vodstvo prof.fizičke kulture.

U srpnju mjesecu naš se vrtić "seli" na Fratarski otok (otok Veruda).

Svako jutro okupljamo se na Bunarini od kuda se brodom vozimo do otoka. Na otoku imamo svoj kamp sa šatorom , kuhinjom i blagovaonom... koji nam služi za popodnevni odmor, konzumiranje obroka, igru ...Brodom se na Bunarinu vraćamo u 16,30 gdje nas roditelji i dočekaju.

Naše avanture s prekrasnog otoka možete pogledati na našoj facebook stranici.

bottom of page